Xarxa social en català, flog.cat
Gent
Piu Piu
Fotos
Grups
Blogs
Jocs
Campanyes
Viu en català
Música
Fòrum
Xat

Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Fòrum en català d'opinió i debat lliure sobre actualitat, països catalans, país valencià, política, esport, informàtica... per als usuaris joves de flog.cat

No has iniciat sessió.

#1 28-02-2009 12:06:22

admin
Administrador
Post-star
Registrat: 27-01-2008
Missatges: 388
Web

Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Hola a totes i tots!
Hem arribat on voliem!

Fotolog.com, iniciat com Fotolog.net, és el lloc web de publicació d'imatges més gran del món dedicat a blogs fotogràfics, creat el maig del 2002, per tres enginyers informàtics. Aquest espai web estava disponible en molts idiomes, però no en català, malgrat el gran nombre d'usuaris dels Països Catalans.

En març de 2008 començava l'aventura de flog.cat; al començament un projecte personal portat a terme per en "Daniol", resident a Elx -País Valencià- i estudiant d'informàtica, amb l'objectiu d'agrupar a tota la comunitat catalanoparlant de Fotolog.com.
Setmanes més tard, un grup de joves que demanavem el mateix (la inclusió del català a Fotolog.com) a diferents fotologs, ens vam unir, sense conèixer-nos abans, amb un objectiu comú i clar: tenir Fotolog també en la nostra llengua.
Així, al Juny estrenàvem web. I amb èxit. El primer dia amb un miler de visites!

Flog.cat va continuar amb la campanya, habilitant una campanya online on els internautes podien signar. Fins que s'han aconseguit els objectius, s'ha arribat a unes 1500 signatures, des de tots els punts del país. I és que la inclusió de la llengua catalana com a idioma disponible a Fotolog era una demanda que tenia molt suport entre els internautes catalanoparlants que disposen d'un fotolog propi.

flog.cat ha disposat d'aquestes seccions principals:


  • Rànquing de fotologs: quan algú publica un enllaç a http://flog.cat al seu fotolog i algú fa clic sobre ell, aquest clic es transforma en un vot per a aquell usuari. Els vots es van sumant i els rànquings són quinzenals (cada 15 dies, un nou). El guanyador aconsegueix un GOLD per a fotolog com a regal. El segon i tercer, comptes premium de flog.cat.

  • Fotolog.com en català: la campanya on tothom podia signar el manifest i demanar la inclusió del català a fotolog.com. S'enviava un correu electrònic a fotolog.com automàticament amb la demanda.

  • Gent flog.cat (abans, "coneix gent"): aquesta secció és el lloc ideal per a trobar fotologgers amb els teus mateixos gustos, de la teva mateixa zona, etc... I per descobrir fotologs de la gent. Cada usuari té una fitxa, pot publicar fotos, enllaçar vídeos de youtube i intercanviar comentaris amb la resta d'usuaris de la web. Alguna gent ho ha utilitzat també per a lligar!

  • Viu en català: dintre d'aquesta secció es podia trobar com instal·lar-te programes en català, drets i consells lingüístics per als catalanoparlants, ...

  • Música en català: secció duta a terme pels responsables del fotolog /musicatalana, on s'han afegit grups de tots els estils musicals i d'arreu els Països Catalans.

  • Fotos Frikis: al novembre de 2008 vam inaugurar el fotolog /fff_cat (Fotos Frikis de Flog.cat). A la web, tothom pot enviar les seues fotos frikis perquè siguin publicades al fotolog.

  • Fòrum: per poder compartir i comentar diferents temes i idees.

  • Xat: un lloc d'estones inoblidables i moments únics per a la família flog.cat. El xat és el millor lloc on conèixer els altres usuaris de la web.
Cal destacar la gran qualitat humana i exemplar dels usuaris de flog.cat. Des del naixement fins la data, no s'ha enregistrat cap incidència greu ni cap incompliment dels termes d'ús.

Al principi, n'hi havia molta gent què només hi participava i entrava a la web per el concurs de Gold Càmera, o Premium. Llavors, entre la gent... és va anar diferenciant entre els més asidus i participatius i els qui només participen al rànquing. Això canvià amb requerir participació a la web per a endur-se els premis.

La web s'ha anat construint i millorant entre tots. Els qui hi solen participar més a la web han anat donat bastants consells per a afegir més coses i millorar altres, i donar a llum al que de veritat importa.

Tots recordarem que el 10 de Setembre, els col·laboradors de flog.cat, vam organitzar la Primera Quedada flog.cat per veure'ns cara a cara. Així no només era una relació virtual per la web i el xat. Bastanta gent no hi va poder anar-hi per problemes de distància o perquè no van poder-hi. A la quedada ens ho vam passar molt bé, tot i que per problemes de pressupost no vam poder organitzar una gran cosa, però això era el de menys. Dani i Olga lluien unes samarretes molt molones. Al final, tots els assistents s'emportaren una cartolina personalitzada com a record, on ens vam signar uns a altres.

També, gràcies a ser "flog.cat", les relacions, amistats, i els comentaris a fotolog dels usuaris més actius han augmentat notablement.

Dani, un dels administradors... ha tingut molta paciència, fent tot el que ha pogut fer possible per a la web i per a la campanya, perquè haja sigut un gran èxit.
Olga, l'altra administradora, ha fet altres coses, no tant tècniques però també importants. Va crear la cançó oficial de flog.cat, ha difós la pàgina, ha vigilat el xat i ha donat consells per a la pàgina.

La campanya seguia activa, però tot canvià el dia en què Dani va poder escriure al fòrum oficial de Fotolog a Yuku.com (ara, ezboards.com). Des d'ahi va poder contactar amb els administradors de Fotolog de manera directa. Concretament, la "Head of Community" de Fotolog Elke Nominikat li va informar que portaven temps atents a la nostra pàgina i a la nostra sol·licitud, i que ells eren els primers interessats en incloure el català com a idioma a Fotolog.com. Ahí començaria una llarga, interessant i fructífera rel·lació de Dani i els admins de Fotolog (Elke i Arnaud Longatte).

Paral·lelament, a mesura que es prenia consciència de que fotolog estaria en català, Dani va començar el projecte de flog.cat 2, per a canviar moltes coses de la pàgina i afegir moltes funcions, moltes d'elles suggerides pels usuaris. El que estava clar és que no es tractava només d'un canvi de disseny.

Fa una setmana, a en Dani (administrador de flog.cat) li va arribar un document per traduir de l'anglès al català algunes de les parts de la web. Va buscar col·laboradors, (Elisenda - musicatalana-, Gràcia - grace_fcb -, Talia - Republicana -, Xiao - x140l31 -, Dani - daniol -, Gina - AraleChan -, Olga - RoOl -, Erik - berlin19 -, Jumpy - darkshadow_jumpy - , Guillem i Martí - skaman7 -), i ens vam posar a la feina. I el resultat és que l'equip traductor de flog.cat ha fet possible que fotolog.com estigui traduit al català. Des de flog.cat us donem a tots l'enhorabona per haver aconseguit fotolog en català. L'equip de traductors era reduït, però la veu, la vam fer plegats tots els qui volíem fotolog en català. Sense això no hauria estat possible.

El 21 de Febrer de 2009, vora 9 mesos després de l'inici de flog.cat, Fotolog inclogué, de manera sorpresiva, la llengua catalana entre els seus idiomes disponibles. Fins aquesta data la interfície de Fotolog estava en set llengües: alemany, anglès, espanyol, francès, holandès, portuguès i suec. A partir d'ara també hi estarà en català, txec, basc, italià i polonès. A més, el sistema detecta automàticament la llengua del navegador, de manera que si hom el té configurat perquè s'identifiqui com a catalanoparlant, Fotolog es mostra directament a l'usuari en llengua catalana.

La notícia ens ha agafat per sorpresa mentre preparàvem la versió 2 de flog.cat, i hem estat molt estressats preparant coses com actualitzar el /flog_cat,  fer propaganda tant de la noticia com de la nova versió de la web,  redactant una notícia per a enviar-la a la premsa i també escrivint la història del que ha estat flog.cat fins ara (el document que ara mateix tens davant teu).

També hem preparat un video per a celebrar-ho. La idea és que cadascú diguera una frase sobre el que és flog.cat. El vídeo anirà "adornat" amb imatges i elements de la web i acabarà amb la idea de que "flog.cat sóc jo, flog.cat som nosaltres". Vam penjar el primer vídeo de promoció al youtube i al web.

Així que inaugurem la nova versió de flog.cat (flog.cat 2) amb la mateixes ganes que al principi vam inaugurar la primera, amb ganes de fer crèixer la gran xarxa social que creix arran de Fotolog.com, també plantejar-nos nous reptes i noves campanyes per seguir lluitant pels drets del català i dels catalanoparlants.

Tot això no hagués estat possible sense vosaltres.

Heus aquí els meus agraïments, segurament em quede curt o m'oblide d'alguna cosa (perdó).

    * A Dani per ser jo mateix (XD)
    * A Olga per ser l'origen de la meua inspiració, esperit i estima
    * To Elke Nominikat and Arnaud Longatte for their interest and intervention for achieving fotolog.com being in catalan
    * A Talia per ser com és, per haver esdevingut una peça fonamental en flog.cat i pel megavídeo
    * A Jumpy per ser una bona persona, per la seva estima per la web i per estar en tots els moments
    * A Gina i a Erik per les seues picabaralles... No, pel que han fet per la web smile
    * A Elisenda per la seua secció de música
    * A Anna (TGN) per sempre parlar amb mi
    * A "Gra" per la seua qualitat humana
    * Al Xiao per aguantar, però també propiciar, les meues frikades i també pel seu interès i idees
    * A Maria per ser bona persona i carinyosa
    * A Adriana per haver dit al PAP "salut als del xat de flog.cat"
    * A Adri per l'humor que ens ha brindat
    * A la resta de la familia flog.cat (Martí, Aina, David, Eloi, Dídac).
    * A Gerberga i Goldlana per haver-la liat parda
    * A Víctor per estar en els inicis de flog.cat en el moment en què calia donar-li força, tot i que després vas marxar
    * A tots els que m'han afegit per a demanar-me ajuda informàtica sense saludar (¬¬)
    * To Erik Steinbô for the best webhosting, support and attention (Navhost)
    * A la meua família per la seua aportació econòmica, jeje

    * Als qui van difondre la web boca a boca als seus amics i coneguts.
    * Als qui van col·laborar en la nostra difusió a través de Fotolog
    * ... en definitiva... a tot flog.cat!


Gràcies a tots els joves que han sabut valorar una terra, una llengua i una web i projecte com el nostre.
Gràcies per ser flog.cat.

Ens seguim veient a http://www.flog.cat

Desconnectat

 

28-02-2009 12:06:22

 


#2 28-02-2009 15:39:35

berlin19
Expulsat
No escriu missatges, ELL és el missatge
Registrat: 11-06-2008
Missatges: 798

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

smile Espectacular, simplement, espectacular. Em quedo sen se paraules.

És que sense les picabaralles de la Gina i jo el xat estaria mort. xDDD

Doncs ja sabeu, també podeu participar en la quiniela on-line coi!! xDD

Visca flog.cat!!! I a seguir lluitant!!!

Desconnectat

 

#3 28-02-2009 22:46:06

Republicana
Usuària
Adicte.cat
Registrat: 02-07-2008
Missatges: 1114

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Que bonic =')

Da, ets gran!!! smile)


jo també dic: visca flog.cat!!!!!!!


Ets lliure de pensar que estas boig. Però estas boig si penses que ets lliure.

Desconnectat

 

#4 01-03-2009 13:20:22

AraleChan
Usuària
Per dormir llegeix post's
Registrat: 19-07-2008
Missatges: 379

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

OOOOOOOOOOOOH ^^


Heoricament llançaré lluny la meva roba per estar despullada com les roses que ballen al meu voltant, volant lliures. Si hem de separar-nos per qualsevol mitjà et prometo que canviaré el món.
- Podrem canviar el món, jo no em penso rendir, el somnis seran realitat big_smile -

Desconnectat

 

#5 01-03-2009 17:46:12

guillem
Usuari
Paleta de temes
Ubicació: Catalunya!
Registrat: 10-08-2008
Missatges: 50

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Ahí començaria una llarga, interessant i fructífera rel·lació de Dani i els admins de Fotolog (Elke i Arnaud Longatte).

que boniic!!! només dire que sembla una altre cosa... o potser no... xD

jjajaa, grandissim dani!! som uns triumfadors! ets un triumfador!!!


Dona'm força per cridar: que no soc d'aquí, tampoc soc d'allà, soc part de l'Oceà!
Save Acebes
Gu¡¡!!eM

Desconnectat

 

#6 01-03-2009 18:46:07

admin
Administrador
Post-star
Registrat: 27-01-2008
Missatges: 388
Web

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

guillem escrigué:

Ahí començaria una llarga, interessant i fructífera rel·lació de Dani i els admins de Fotolog (Elke i Arnaud Longatte).

que boniic!!! només dire que sembla una altre cosa... o potser no... xD

jajaja... U.U que malpensat!

i gràcies pels vostres comentaris... tongue

Desconnectat

 

#7 01-03-2009 23:45:00

darkshadow_jumpy
Usuari
Cervellet
Registrat: 19-11-2008
Missatges: 434

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Bones
Gràcies Dani
Per afegir-me ^^
jo, ja tal i com tu has dit, afegeixo jo:
intento fer el possible, per portar-me bé amb tots els de flog.cat smile
ja q sou una gran família, i q sense vosaltres no seguiria =P
tu tampoc sensi mi dani! ^^xDD
en fi, seguire cm ara intentant fer un bon clima al xat smile
ja q oblidant tots els problemes, tots som la POLLA!
MERSI X TOT FLOG.CAT
I mersi x a tots els q em fet possible flog.cat
i dani, mersi winksmile


JUMPY.


//*//Jumpy//*//

||*|| Com a català què sóc moriré en la foscor, i no cara al sol perquè seria morir com un traïdor ||*||

Desconnectat

 

#8 02-03-2009 00:36:53

RoOl
Usuària
No és friki, pero ho intenta
Registrat: 11-05-2008
Missatges: 114
Web

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

jo només sóc inspiració perq estic boja i no faig res per la web perquè sóc una vaga! U.u xDD
Es podria dir que sóc la critica! xDD dani fa i jo dono la meva opinió xDD

Realment som una gran família.

us estimo nanus(L)

per cert... sento els problees que he pogut causar algun cop

Dani vals or i ho saps(L)


Si menjes massa pinso, estaràs ple de pinso.

Desconnectat

 

#9 02-03-2009 12:34:50

Skaman7
Usuari
Universitari de flog.cat
Ubicació: Reus [PPCC]
Registrat: 05-07-2008
Missatges: 28

Re: Flog.cat ha aconseguit el seu objectiu i es renova

Quan fotrem una Rave per celebrar-ho i ja que a pasat dur en memoria al Pepe?

Vamos vamos que aqui plorem d'emocio daniii! xD

-----------------------------------------------------------------------

|| A ritmes de la Terra cercant la llibertat ||

Desconnectat

 

Peu del fòrum

© flog.cat, 2009
Powered and © by PunBB