Xarxa social en català, flog.cat
Gent
Piu Piu
Fotos
Grups
Blogs
Jocs
Campanyes
Viu en català
Música
Fòrum
Xat

Comunicat: Volem l'ensenyament en català. El català és futur.

Fòrum en català d'opinió i debat lliure sobre actualitat, països catalans, país valencià, política, esport, informàtica... per als usuaris joves de flog.cat

No has iniciat sessió.

#1 06-09-2011 00:08:55

admin
Administrador
Post-star
Registrat: 27-01-2008
Missatges: 388
Web

Comunicat: Volem l'ensenyament en català. El català és futur.

LA XARXA SOCIAL FLOG.CAT COMUNICA:

Davant la sentencia del TSJC i el decret "Font de Mora", al nostre col·lectiu Xarxa social flog.cat mostrem el total rebuig al·legant que el model de immersió lingüística és el pilar per on es fonamenta la cultura catalana, un model que ha funcionat amb èxit i amb ple consens els darrers 30 anys i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d'un bon nivell d'educació i cohesió social. Per aquest motiu comuniquem:

- No acatarem la sentència del tribunal pels motius exposats, i instem a tothom qui parli i estimi la llengua a no acatar-la.

- Donem suport a tots el professors, centres i col·lectius que mantinguin el model de immersió lingüística a les escoles catalanes.

- També animem les persones i entitats a comprometre's de manera activa en suport d'una escola catalana, i així evitar conflictes i discriminacions per la seva llengua d'origen.

- Reclamem a la Generalitat suport legal als professors que no acaten la sentència del TSJC, que comprometen les seves feines per a mantenir un model lingüístic bàsic per a la cultura catalana.

- La sentència no és legítima atès que no defèn els interessos del poble català. A més, està formulada de forma malintencionada, i obviant que, en matèria lingüística, Catalunya està per damunt de la mitjana segons tots els informes haguts fins el moment. Fet que no ocorre en altres comunitats monolingües de l'estat espanyol.

- La sentència és absurda, exalta i legisla sobre prejudicis i obvia tots els informes que avalen el model actual, i fets com que el nivell de castellà a Catalunya és superior a la mitjana estatal o que la nota mitjana de la prova de selectivitat de llengua castellana és superior a la de llengua catalana.

-Davant dels atacs constants a la llengua i a la cultura catalana per part de l'estat espanyol i els seus organismes, demanem al sr. President de la Generalitat de Catalunya que convoqui un referèndum vinculant per a la proclamació de la Independència de Catalunya, on tots els catalans puguin triar el seu futur de forma democràtica.

- Demanem de forma paral·lela al govern de la Generalitat Valenciana que anul·le finalment i de manera efectiva el conegut decret de "Font de Mora" i mantinga el compromès ferm de seguir potenciant el català de tots els valencians a tots els àmbits, apostant d'una manera molt més àmplia pel sistema d'immersió, i en tot cas potenciant i ampliant la presència de la llengua catalana al model d'ensenyament progressiu.

A flog.cat continuarem treballant, de forma desinteressada i sense cap subvenció, perquè tota la societat pugui aprendre quantes més llengües millor, i en concret, al nostre cas, potenciant la llengua catalana a Internet i al món.

El català és futur i realitat.

Desconnectat

 

06-09-2011 00:08:55

 


Peu del fòrum

© flog.cat, 2009
Powered and © by PunBB