Xarxa social en català, flog.cat
Gent
Piu Piu
Fotos
Grups
Blogs
Jocs
Campanyes
Viu en català
Música
Fòrum
Xat

flog.cat rebutja totalment la llei SOPA

Fòrum en català d'opinió i debat lliure sobre actualitat, països catalans, país valencià, política, esport, informàtica... per als usuaris joves de flog.cat

No has iniciat sessió.

#1 18-11-2011 00:12:56

admin
Administrador
Post-star
Registrat: 27-01-2008
Missatges: 388
Web

flog.cat rebutja totalment la llei SOPA

Des de flog.cat mostrem el nostre rebuig a la llei S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) dels EEUU.

Ahir als Estats Units es va debatre un projecte de llei que preveu bloquejar pàgines de tot el món per suposadament defensar els drets d'autor, recolzat per congressistes i senadors tant demòcrates com republicans, que estableix un mecanisme pel qual el fiscal general podrà exigir un manament judicial per bloquejar aquelles pàgines estrangeres que "roben o venguen innovacions i productes americans" i incompleixin drets de copyright.

Per aconseguir-ho, les autoritats volen poder ordenar als cercadors, xarxes socials, portals web i proveïdors que bloquegin les pàgines denunciades per albergar música, pel·lícules, llibres, marques o qualsevol altre contingut amb drets protegits d'autor dels EUA. També inclou instruccions per obligar les empreses nord-americanes que allotgin web infractores a retirar-les dels seus servidors. A més donarà cobertura legal per demanar a les empreses de pagaments per Internet, processadors de pagaments (targetes de crèdit) i xarxes publicitàries a que impedeixin transaccions per aquests llocs i, si tot això anterior no funciona o es troben a altres països, el fiscal general podrà exigir el bloqueig a nivell de Sistema de Noms de Domini (DNS) dels dominis infractors. Aquesta mesura no només afectaria als EUA ja que molts dels servidors arrel (root) del sistema DNS hi són a nord-amèrica.

Aquesta llei pretén convertir els proveïdors de serveis en responsables de l'activitat que generen els usuaris, i en censors de continguts. De la mateixa manera que ha expressat Google, Mozilla, Wikipedia, eBay i altres empreses, creiem que SOPA soscavaria l'estructura jurídica, comercial i cultural que ha impulsat l'extraordinari creixement del comerç a Internet en l'última dècada i la revolució digital contemporània, a més d'atemptar contra el lliure flux d'informació, la llibertat d'expressió i el coneixement global.

Pàgina de protesta: http://americancensorship.org

Desconnectat

 

18-11-2011 00:12:56

 


Peu del fòrum

© flog.cat, 2009
Powered and © by PunBB