Xarxa social en català, flog.cat
Gent
Piu Piu
Fotos
Grups
Blogs
Jocs
Campanyes
Viu en català
Música
Fòrum
Xat

Youtube ja disponible en WebM HTML5

Fòrum en català d'opinió i debat lliure sobre actualitat, països catalans, país valencià, política, esport, informàtica... per als usuaris joves de flog.cat

No has iniciat sessió.

#1 25-04-2011 18:21:44

daniol
Administrador
Adicte.cat
Ubicació: Elx
Registrat: 27-01-2008
Missatges: 1345
Web

Youtube ja disponible en WebM HTML5

YouTube ha anunciat que actualment tots els vídeos que es pugen estan sent codificats ja en WebM (*) i ja tenen convertits a WebM el 30% del total dels vídeos, o el que és el mateix, el 99% dels vídeos visionats dia a dia.

És difícil fer-se una idea de la gegant quantitat de dades que això representa. Google afirma que cada dia es pugen a Youtube l'equivalent a 6 anys de vídeos, és a dir 52.560 hores de vídeo. Usant la seva plataforma de computació en xarxa, fan aquestes conversions sense parar, variant el rendiment segons els pics de càrrega i les hores del dia.

Si vols veure ja els vídeos en format .WEBM i gaudir dels vídeos de Youtube sense programari privatiu (Flash), pots inscriure en el programa Beta de HTML5 (necessita registre a Youtube):
> http://www.youtube.com/html5.

És important fer veure a Google que sense estàndards no s'hi va enlloc.

A més, el reproductor HTML5 de Youtube és més estable i el format WEBM ofereix més qualitat i una velocitat de càrrega molt superior al flv de flash.

Navegadors vàlids:
Firefox 4
Opera >10
Google Chrome
Internet Explorer 9 amb complement webmmf

(*) Què és el WebM?

WebM és un projecte dedicat a crear un format de vídeo obert i lliure orientat al vídeo per la tecnologia web HTML5. És un projecte de programari lliure, sota una llicència permissiva similar a la llicència BSD. Està format pel còdec de vídeo VP8 (desenvolupat originalment per On2) i còdec d'àudio Vorbis dins d'un contenidor multimèdia Matroska.

Va ser anunciat sota el marc de la conferència Google I/O el maig del 2010 i compta amb contribucions i suport oficial d'empreses com Mozilla, Opera i Google, a més d'altres 40 editors i fabricants de programari i maquinari, units amb la voluntat i esforç combinat per utilitzar VP8 i Vorbis com el format multimèdia estàndard en el llenguatge web HTML5.

Desconnectat

 

25-04-2011 18:21:44

 


Peu del fòrum

© flog.cat, 2009
Powered and © by PunBB